Een beschutte plek in de buitenlucht

Zodra het even kan, zit ik het liefst in de buitenlucht met mijn familie. Het gekwetter van vogels, de bloesems in de lente of een verrassend lekker zonnetje in het midden van de winter. Wie buiten is, mag rekenen op een hoop kleine geneugten die het leven de moeite waard maken. Mijn gezin en ik vinden niets prettiger om tijdens het weekend te lezen in de tuin. Mijn vrouw en ik een goede roman, de kinderen een Suske en Wiske. Om hiervan te kunnen genieten, moeten echter ook de minder prettige elementen bij tijd en wijle getrotseerd worden. Op de kou kun je je kleden. In de regen zitten is echter niet prettig. Daar worden de bladzijden nat van. In plaats van een dure aannemer in te huren om een overkapping te bouwen, lijkt me dit een leuk project om zelf mee aan de slag te gaan.

Een zelfgetimmerde terrasoverkapping

Samen met mijn broer, die in tegenstelling tot ik een doorgewinterde klusser is, gaan we aan de slag om een overkapping te maken. Dit blijkt eigenlijk makkelijker dan gedacht. Na een paar weekenden doorklussen staat er een eenvoudige maar stevige houten overkapping. Eind goed, al goed zou je zeggen. Totdat ik in de nieuwste Murakami zit gedoken en er plots een regendruppel op mijn boek valt. Het dak blijkt niet waterdicht te zijn. Ik trommel mijn broer andermaal op, maar dit keer weet hij geen oplossing. Vandaar dat we ons oor te luister leggen bij een professional. We zoeken contact met PontMeyer. Zij adviseren ons om een epdm dakbedekking op het dak te bevestigen.

Een waterdicht dak met epdm dakbedekking

Ik had nog nooit van epdm gehoord, maar blijkbaar staat het voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer. Dit is een mengeling van natuurlijke en synthetische rubbers. Het is waterdicht, slijtvast, duurzaam en onderhoudsvrij. Ideaal voor kleine platte daken, aldus de medewerker van PontMeyer. En dus gaan mijn broer en ik weer aan de slag. Bij PontMeyer kan men de epdm op maat laten maken, dus we hoeven het materiaal alleen nog maar op het dak te bevestigen. Met rubbercover contactlijm bevestigen we de epdm folie op het dak. Binnen een middagje zijn we klaar. Ik dank mijn broer met een ijskoud blondbiertje. Terwijl we aan het borrelen zijn, begint het plots te regenen. Even hou ik mijn adem in, maar er komen geen druppels meer door het dak heen. De epdm laag doet zijn werk. Mijn broer en ik klinken onze glazen en we brengen een toost uit op Pontmeyer en epdm.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *