Je verjaardag vieren in deze tijd doe je zo

Het zijn gekke tijden waarin wij nu leven. We werken allemaal thuis, hebben geen sociale activiteiten meer en kunnen niet zomaar gaan en staan waar we willen. Het coronavirus heeft vele gevolgen voor het dagelijks leven. Zo was ik zelf jarig op 31 maart en kon ik dit natuurlijk niet vieren zoals ik normaal zou doen. Toch had ik ondanks alles een enorm leuke verjaardag. In deze blog geef ik een aantal tips over hoe je je verjaardag kunt vieren in deze tijd. 

Een virtueel feestje

Dat je niet een echt feestje kan vieren, betekent natuurlijk niet dat er helemaal niet gefeest kan worden. Gelukkig leven we in de 21e eeuw en is er veel mogelijk. Zo kun je gewoon nog steeds een feestje organiseren, maar dan online. Trommel al je vrienden en vriendinnen op voor een facetime feestje. Zelf heb ik dit ook gedaan afgelopen verjaardag. Mijn vriendinnen en ik drinken op onze meidenavondjes altijd gin tonics. Daarom had ik een dag van te voren bij iedereen een gin tonic pakket en wat snacks laten bezorgen. Hierbij zat een uitnodiging om allemaal om 9 uur ‘s avonds op mijn verjaardag op facetime te verschijnen. Hierdoor kon iedereen zichzelf voorzien van een heerlijke gin tonic om samen met mij te proosten op mijn verjaardag. Je kan zo’n virtueel feestje helemaal invullen zoals je zelf wil. Zo is het bijvoorbeeld ook een leuk idee om een Netflix party te organiseren. Dit is een app die je kunt downloaden op je laptop om allemaal tegelijkertijd dezelfde film te kunnen kijken. Zo lijkt het net op een echte filmavond!

Visite op afstand

Het is met het coronavirus natuurlijk hartstikke onverstandig om visite over de vloer te hebben. Toch zag ik laatst een enorm leuk idee wat het toch mogelijk maakt om wat mensen te kunnen ontvangen op je verjaardag. Een vriendin van mij had in haar tuin een soort verjaardag ‘drive-through’ gemaakt. Zij zat zelf op een stoeltje aan de ene kant van de schutting, en had op afstand een stoel neergezet aan de andere kant van de schutting. Hierdoor kon er 1 voor 1 een familielid van haar langskomen en op anderhalve meter een praatje met haar maken. Zo kon haar familie haar toch komen feliciteren, zonder enig risico te lopen. Een super slim idee dus! Het is natuurlijk wel belangrijk dat je goed afstemt met je familieleden hoe laat iedereen komt, zodat er niet teveel mensen tegelijkertijd langs komen.