Waar een stekkerdoos allemaal handig voor is

Toen ik laatst mijn huis een grote opruimbeurt ging geven, kwam ik erachter dat ik maar liefst vier stekkerdozen in mijn bezit had. Dit leek mij onnodig veel en ik had eigenlijk geen idee waarom ik er zoveel had. Toen ging ik eens nadenken waar je een stekkerdoos allemaal voor kan gebruiken. Ik kwam erachter dat het best een handig ding is! In deze blog vertel ik je over drie situaties waarin het hebben van een stekkerdoos perfect uitkomt. 

Op vakantie met familie

Hoe vaak heb jij wel niet met je broer, zus of partner moeten vechten om wie iets op mocht laden in het stopcontact? Ik ben zo’n beetje de tel kwijt. Als je op vakantie bent met familie of een groep vrienden, lijkt er altijd een tekort aan stopcontacten te zijn in het huis of de hotelkamer. Dan komt het als geroepen als een van jullie een stopcontact in zijn of haar koffer heeft. Zo kan iedereen zijn apparaten opladen en ontstaan er geen onnodige ruzies over het stopcontact!

Tijdens het reizen

Als je een verre reis gaat maken, zul je misschien ook overnachten in hostels. Hostels zijn een goede optie als je niet al te veel geld uit wil geven tijdens het reizen. Sommige mensen denken dat hostels vooral heel vies zijn, maar dit valt tegenwoordig reuze mee! Vooral in landen waar veel backpackers komen zijn er nu ook meer luxere en schone opties. Het nadeel aan hostels blijft echter dat je vaak met veel mensen in een kamer slaapt. En hierbij komt kijken dat de kans dan groot is dat je geen stopcontact bij je bed in de buurt hebt. Bovendien heb je vaak maar 1 stopcontact per persoon. Als je aan het reizen bent, heb je vaak echter meerdere apparaten die je wilt opladen. Ten eerste je telefoon natuurlijk, en waarschijnlijk heb je ook apparaten als een camera en e-reader mee. Ook dan is het enorm handig om een stekkerdoos in je backpack te hebben. Zo kun je in elk hostel al je apparaten opladen!

Werken in het zonnetje

Nu we door het coronavirus allemaal thuis moeten werken, is het fijn om af en toe even van omgeving te veranderen. Nu de temperaturen beginnen te stijgen, is het heerlijk om soms een dagje in de tuin te werken. Het vervelende is alleen dat je hier natuurlijk geen stopcontacten hebt zitten. Dan is een stekkerdoos weer de perfecte oplossing. Deze kun je binnen in het stopcontact doen en buiten neerleggen om je laptop in op te laden.